Õhtune kerge eine püreesupi näol.
Püreesupid on mu viimase aja lemmikuid. Need on maitsvad, kreemjad ning head kaalule.
Minu kõrvitsasupp on tehtud:
1 suvikõrvits
4 suuremat kartulit
2 sibulat
veerand lillkapsast
pool paprikast
4 viilu juustu
kana puljongikuubik
natuke soola
natuke pipart
Ja kuidas ma tegin selle mõnusa supi?
Esiteks ma koorisin köögiviljad: sibula, kartuli ning suvikõrvitsa. Sibula lõikasin suurteks viiludeks ja praadisin poti põhjas vähese õliga. Suvikõrvitsa ja kartuli lõikasin suurteks kuubikuteks ja panin potti. Mul on alati varuks sügavkülmas paprika kuubikud ja lillkapsa tükid ning ka need panin potti. Lisasin vee, nii et köögiviljad ei oleks vee all ja pigem hauduksid vees. Kuskil 3/4 köögiviljad olid vee all.
Lasin vee keema, lisasin puljongikuubiku, soola ja pipra ning lasin supil 15 minutit keeda. Seejärel võtsin oma ustava saumikseri ning hakkasin köögivilju püreestama. Maitsesin püreed, et teada, kas lisada maitseaineid. Panin supi taas tulele ja lisasin juustu, mille olin eelnevalt riivinud. Lasin supil keeda veel 5 minutit samal ajal segades, et juust ära sulaks. Kui supp oli valmis, panin kaussi jahtuma ning asusin frikadelle praadima. Lisasin kaunistuseks ka väikese petersellilehe.
Nii valmiski mõnus õhtusöök lõbusas kausikeses.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar